Ко је шесторка ухапшена на Јахорини: "Пали" стари полицијски знанци, једног повезују са "шкаљарцима"

НН
Ко је шесторка ухапшена на Јахорини: "Пали" стари полицијски знанци, једног повезују са "шкаљарцима"

ПАЛЕ - Шест особа ухапшено је у апартману у једном хотелу на Јахорини због наркотика и оружја, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Паљанин Милутин Даниловић (38) звани Мића, држављани Црне Горе Радивоје Дренковић (39) и Бојан Шћекић (34), као и држављани Србије Срђан Рађеновић (46), Младен Шипка (38) и Милош Ниловић (31), звани Руњо, који је довођен у везу са шкаљарским кланом.

Приликом хапшења полиција је пронашла кесицу с траговима бијеле материје за коју се претпоставља да је дрога, као и пиштољ с 11 метака и више мобилних телефона.

Како сазнајемо, већина ухапшених су криминогена лица, односно раније познати полицији по тешким кривичним дјелима.

Даниловић је познат паљанској полицији по кривичним дјелима, док је Ниловић недавно био мета наоружаног Црногорца који је с маском на лицу ушетао у кафић на Врачару, али се он сакрио иза шанка, а преплашени гости разбјежали.

Црногорац није испалио ниједан метак, а касније је код њега пронађена силиконска маска, какве припадници црногорских кланова користе у ликвидацијама, "узи" са пригушивачем и црна одјећа у којој је био када је ушетао у кафић.

Ниловић је и крајем 2018. године у једном београдском кафићу био с пријатељем када су маскирани нападачи ушетали у локал и запуцали из аутоматског оружја.

Довођен је у везу са шкаљарским кланом, али он је раније демантовао било какву повезаност са клановима.

Како је саопштено из ПУ Источно Сарајево наводећи иницијале, осумњичени су ухапшени након што је полиција дошла до сазнања да се на подручју Јахорине налази више особа које се могу довести у везу с извршењем кривичних дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивнх материја и неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Додали су да је у току документовање предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити достављен одговарајући извјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана