Позната имена ухапшених: Дјеци слали порнографију и покушавали да их наговоре на састанак

Небојша Томашевић
Позната имена ухапшених: Дјеци слали порнографију и покушавали да их наговоре на састанак

БИЈЕЉИНА - Ени Ђукић, Младен Ђокић, Слободан Штукељић, Кадир Кајтезовић, Милисав Павловић и Перо Голић ухапшени су у акцији „Карика 2022“ због сумње да су путем друштвених мрежа врбовали дјецу којима су слали порнографске садржаје, а у неколико наврата покушали су да договоре састанке са дјецом, потврђено је „Гласу Српске“.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичени жртве вребали на интернету, између осталог и на „Фејсбуку“, а дјеци су порнографске фотографије и видеа слали путем „Месинџера“ и „Вибера“, те су им слали СМС поруке.

- Осумњичени се наводно нису познавали лично већ су сву комуникацију обављали путем друштвених мрежа. Они су комуницирајући путем „Месинџера“, „Вајбера“ и других апликација за дописивање наговарали дјецу да се са њима састану. Претпоставља се да су то чинили ради задовољавања својих полних страсти. Тражили су од дјеце да им шаљу фотографије на којима су без одјеће – рекао је наш извор.

Из Министарства унутрашњих послова(МУП)  Републике Српске, наводећи иницијале ухапшених, рекли су да су осумњичени које терете за дјечију порнографију предати у надлежност Окружног тужилаштва у Бијељини.

- Осумњичени су путем друштвених мрежа врбовали дјецу, затим их наводили на израду садржаја дјечије порнографије. Дјецу  су упознавали са порнографијом шаљући им фотографски и видео материјал порнографског садржаја-саопштено је из МУП-а Српске.

Наводи се да су осумњичени покушавали  договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе.

Како је саопштио МУП, осумњиченој шесторки на терет су стављена кривична дјела искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, као и искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом.

Акција „Карика 22“ спроведена је у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Бијељина, Бањалука, Зворник, Добој, Приједор и полицијским службеницима МУП-ом Средњобосанског кантона, ПУ Травник

Претреси

Како је саопштено из МУП-а Српске, током акције претресене су куће и помоћни објекти које користе осумњичена лица на седам локација.

- Пронађени су и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, СИМ и меморијске картице, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела - пише у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана