Пожар у Сарајеву: Једну особу угушио дим, изгорјела два аутомобила

klix.ba
Пожар у Сарајеву: Једну особу угушио дим, изгорјела два аутомобила

САРАЈЕВО - Једна особа је преминула, а најмање двије су повријеђене усљед пожара који је захватио неколико аутомобила у гаражи стамбене зграде Тибра у Сарајеву.

Како је потврђено из Оперативно центра Министарства унутрашњих послова кантона Сарајево, најмање једна особа је умрла усљед гутања дима.

Према незваничним информацијама мушкарац који је преминуо је био плућни болесник, а још двије особе су због повреда превезене на Клинички центар универзитета у Сарајеву.

Наиме, у сарајевском насељу Ступ јутрос је дошло до пожара у подземној гаражи стамбеног небодера приликом чега су изгорјела најмање два аутомобила.

Како је потврђено из Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево, дојава о пожару запримљена је у 4:35 сати. Пожар је локализован у 4:46, а ликвидиран у 6:30. На терену су била четири ватрогасна возила са 12 ватрогасаца.

Ватрогасци су приликом доласка имали проблеме због великог броја паркираних аутомобила испред подземне гараже, а врата гараже су морали развалити како би ушли и локализпвали пожар.

“Износили смо дјецу, помагали старијим особама да изађу, а лупали у врата људима да изађу из станова јер је било катастрофа - пуно дима”, рекао је један од станара.

На аутомобилима је настала материјална штета, а узрок пожара ће бити познат накнадно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана