Повријеђено девет одбојкашица и два возача

Агенције
Повријеђено девет одбојкашица и два возача

Једанаест особа повријеђено је у саобраћајној несрећи која се данас догодила на регионалном путу Бановићи - Завидовићи, у мјесту Возућа, сазнаје Фена.

Према подацима Оперативног центра МУП-а ЗДК, под још непознатим околностима сударила су се два комбија, Ивецо, којим је управљао В. Х. из Тузле, и VW, којим је управљао Х. Т. из Зенице.

У комбију Ивецо налазило се 12 кадеткиња Одбојкашког клуба Слобода из Тузле, с тренерицом Дајаном Хоџић, које су пошле у Завидовиће на утакмицу 10. кола Прве одбојкашке лиге ФБиХ.

“Девет повријеђених одбојкашица упућено је у УКЦ Тузла, док је возач Х. Т. одвезен у Кантоналну болницу у Зеници. Тренутно немамо информација о степену повреда наведених особа,” изјавио је за Фену дежурни Оперативног центра МУП-а ЗДК.

У ОК Слобода речено нам је да је пет лакше повријеђених одбојкашица прегледано у Служби хитне помоћи Дома здравља у Тузли, док су четири упућене у УКЦ Тузла.

“Углавном се ради о пацијентима с повредама главе, ногу и грудног коша, али су сви изван животне опасности,” речено је Фени на Клиници за хирургију УКЦ Тузла.

Фена је контактирала и возача Вехбију Хасића Из Тузле, који је рекао да годинама превози на утакмице одбојкашице и одбојкаше Слободе и да се никада није догодила никаква несрећа. Не сјећа се да је његово возило на цести имало контакт с другим комбијем.

“У близини Возуће осјетио сам јаку бол у стомаку. На тренутак сам изгубио свијест и не сјећам се детаља. Возилом сам прешао на лијеву страну и ударио у стуб. Осјећам бол у грудном кошу, мада се активирао зрачни јастук и спасио ме. Међутим, повријеђено је више дјевојака које су одвезене у Хитну помоћ у Завидовиће, а одатле у Тузлу. Била је полиција, вадили су ми крв, а управо идем у Хитну да видим шта ми се десило,” изјавио је за Фену возач Вехбија Хасић.

У Одбојкашком клубу Слобода кажу да је права срећа што ниједна од дјевојака није озбиљније повријеђена, али да ће им бити пружена сва могућа помоћ за опоравак.

Истрага о овом догађају је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана