Повријеђени полицајци, ухапшен Неђо са Мањаче ФОТО

Горaн Обрaдовић
Повријеђени полицајци, ухапшен Неђо са Мањаче ФОТО

Бaњaлукa - Седам особа међу којима је естрадни умјетник Недељко Савановић звани Неђо са Мањаче, ухапшено је у Слатини код Лакташа због сумње да су починили више крађа и провала у бензинске пумпе и маркете на подручју Бањалуке, а том приликом повријеђена су три полицајца.

Незванично сазнајемо да су осим Савановића ухапшени: Слободан Бојанић (26), Никола Васиљевић (28), Миленко Вурунић (37) и Горан Јошић (27) из Бањалуке, те Предраг Петковић (25) и Мирче Керкез (27) из Трна код Лакташа.

Полиција сумња да су они одговорни за већи број провала и пљачки бензинских пумпи, најчешће власништво “Нестро петрола”, као и пљачку неколико маркета.

Приликом хапшења Бојанић и Вурина су пружали отпор полицији и том приликом су лакше повриједили тројицу полицајца, али су  савладани и ухапшени.

Извор близак истрази испричао је да су они прије неколико вечери опљачкали једну бензинску пумпу и тада их је полиција пратила све до куће гдје су се крили.

- На неколико снимака надзорних камера из бензинских пумпи видљиво је да су они пљачкали пумпе, док постоји сумња да су опљачкали неке пумпе за које полиција нема доказе - рекао је наш извор.

Мјештани Слатине су рекли да су се током хапшења чули и пуцњи из ватреног оружја.

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Игор Шукало јуче се није јављао на телефон па нисмо могли да добијемо потврду нити деманти да ли су провалници пуцали на полицију или полиција на њих.

Пљачкаши су ухапшени у уторак послијеподне, а приликом претреса полиција је пронашла одређену количину  оружја, гардеробу и друге предмете који су коришћени током пљачки.

До закључења овог броја “Гласа Српске” није била завршена криминалистичка обрада, па није било одлуке да ли ће бити предати Окружном тужилаштву Бањалука.

Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштени су само иницијали осумњичених, а терете се за више тешких крађа.

Према ријечима мјештана Слатине  полиција је у понедјељак послије 13 часова  блокирала  село.

- Било је око 15 полицијских аутомобила и комбија. Када су дошли до Неђине куће из ње је истрчало неколико младића који су почели да  бјеже по шуми, а полицајци су одмах кренули у потјеру за њима. Чули су се и пуцњи из ватреног оружја - рекао је један од мејштана који није желио да му помињемо име.

Он је додао да се све одиграло у близини његове куће и да је кад је чуо пуцањ, побјегао у кућу и није излазио док се није смирила ситуација.

Други мјештани су казали да се Неђо у ту кућу доселио прије четири године и да су често имали проблеме, јер код њега се увијек скупљало друштво и били су гласни.

- Мислио сам да је он кућу изнајмио тим момцима јер је био у тешкој финансијској ситуацији, али виђала сам га са њима како пеку јагње испред куће и веселе се. Сумњам да је он крао са њима, вјероватно им је само дозволио да се ту сакрију послије пљачке - испричао је један од комшија Савановића.

Он је додао да је  био у дворишту када је око 13 часова у њихову улицу дошло много полицајаца.

- Нисам знао шта се дешава, а када сам дошао до Савановићеве куће видио сам  полицијске специјалце са маскама на глави, а у дворишту сам видио како су једног младића оборили на земљу и везали га - испричао је комшија који такође није желио да му помињемо име.

Он је додао да са Неђом Савановић није имао проблема. Навео је да је Савановић у тој кући боравио по неколико дана током  љета послије својих музичких наступа.

Већина ухапшених је позната полицији због крађа, или сличних кривичних дјела.

Претрес

Претрес куће у Слатини код Лакташа, гдје су се крили осумњичени обављен је по наредби Основног суда у Бањалуци.

- Претресена је кућа пјевача Неђе са Мањаче и пронађено је и већа количина највјерованије украдених цигарета, мобилних телефона, сим картица, оружје и други предмети који потичу из кривичних дјела - испричао је извор близак истрази.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана