Потврђена оптужница против Чамбера због убиства младића у Трну

Небојша Томашевић
Foto: Дневни аваз

БАЊАЛУКА- Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Далибора Чамбера (47) због убиства Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22) те против Милана Ђурђевића (43) због помагања послије кривичног дјела.

Чамбера оптужница терети и за недозвољено посједовање оружја.

Убиство се десило у Трну код Лакташа, у новогодишњој ноћи око 22.30 часова испред бензинске пумпе "НИС Петрол", код точилице за гориво.

Према оптужници бањалучког Окружног јавног тужилаштва, Чамбер и Ђурђевић су " мерцедесом" којим је управљао Ђурђевић, дошли на пумпу, а по изласку из возила дошло је до вербалног сукоба са Савановићем и Бабићем који су на пумпу дошли другим аутомобилом "мерцедес GLK".

Тада је дошло до физичког обрачуна па је Чамбер извадио пиштољ "ЦЗ", калибра девет милиметара, за који нема оружни лист, нити дозволу за ношење.

- Према оптужници, испалио је хитац према "мерцедесу GLK" који је погодио задњи лијеви точак, а Савановић и Бабић су сјели у возило и покушали да оду, али их је Чамбер зауставио. Бабић је изашао из возила и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио га у лијево стопало, нанијевши му устрелну рану – стоји у оптужници.

Како се наводи у оптужници, Бабић је кренуо да се удаљава и Чамбер га је пратио, а затим га је Савановић ударио и оборио.

- Чамбер је пао леђима на тло и из тог положаја је испалио трећи хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен два - три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, усљед чега је досло до масивног унутрашњег искрварења. Санитетом је превезен у Ургентни центар УКЦ РС гдје је подлегао од посљедица рањавања у 23.50 часова – стоји у оптужници.

Наведено је и да је Ђурђевић одвезао Чамбера с мјеста злочина како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана