Пошли у Приједор, па залутали на Козару

Ј. С.
Пошли у Приједор, па залутали на Козару

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Брачни пар из Хрватске С. М. (34) и П. Х. (24), као и њихово двогодишње дијете, спасили су полицајци и лугари након што су провели више од три сата изгубљени у шумама Козаре.

Породица је у понедјељак “аудијем” из Хрватске ушла у БиХ преко граничног прелаза у Козарској Дубици, након чега су се упутили ка Приједору.

Њих је навигациони систем у возилу усмјерио ка неприступачном терену планине Козаре.

- Покушали су да се врате на прави пут, али им се аутомобил заглавио, те су у 14.40 часова позвали полицију у Козарској Дубици да им помогну, али нису могли да открију њихову локацију - казали су у полицији.

Додали су да су службеници Полицијске станице Козарска Дубица одмах позвали лугаре из овог мјеста како би им помогли, јер познају терен у том крају.

- Позвали су изгубљене, а лугари су на основу шумских знакова закључили да су држављани Хрватске у Маглајцима на Козари - појаснили су у полицији.

Брачни пар са двогодишњим дјететом је након трочасовне потраге пронађен жив и здрав у заглављеном возилу.

- Полицајци су теренским возилом извукли заглављени аутомобил, те су испратили трочлану породицу до Козарске Дубице - рекли су у полицији.

У Полицијској управи Приједор истакли су да је спасавање људских живота њихов посао, било да је ријеч о нашим грађанима или о страним држављанима који бораве у Српској. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана