Портир оптужен за обљубу штићенице Дома "Рада Врањешевић"

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Портир Дома  "Рада Врањешевић" Александар Крагуљ из Бањалуке оптужен је за обљубу дјетета млађег од петнаест година и искориштавање дјеце за порнографију.

Оптужницу против њега подигло је бањалучко Окружно тужилаштво,  а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

Како је саопштено из Тужилаштва, оптуженом је 24. јуна притвор и може трајати до изрицања првостепене пресуде а најдуже двије године од дана потврђивања оптужнице.

Осумњичени портир Дома за дјецу без родитељског старања Крагуљ ухапшен је  28. јануара, након што га је надлежнима пријавио васпитач Дома који је дошао до информација да је портир наводно имао полне односе са дјевојчицом, штићеницом ове установе.

Према незваничним, информацијама жртва је васпитачу испричала шта јој се дешавало.

Извор близак истрази је појаснио да су о овом случају надлежни обавијештени мјесец дана прије његовог хапшења, али тужиоци нису одмах реаговали и случај је покренут тек након привођења Е. Х. (25) из Модриче због сумње да је злостављао исту дјевојчицу.

Осумњиченом Модричанину је након испитивања 28. јануара одређен једномјесечни притвор.

Поменута дјевојчица је послије тог хапшења саслушана и на околности информација да је обљубио портир Дома који је тек тада ухапшен.

Према непотврђеним информацијама и Крагуљ и Е. С. љубили су дјевојчицу и дирали је по интимним дијеловима тијела, док се Модричанин полно задовољавао пред њом.

Овај случај шокирао је Бањалуку, а да ствар буде још гора, поменута дјевојчица је са 11 година проживјела сличну голготу и смјештена је у Дом “Рада Врањешевић” након што је откривено да ју је бака подводила старијем мушкарцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана