Поново пуцњава у Зеници, два лица рањена, а шест приведено

Небојша Томашевић
Foto: Кликс

ЗЕНИЦА - У зеничком насељу Бабина ријека дошло је до пуцњаве у којој је лакше повријеђено лице чији су иницијали Ч.Х. из Зенице, а које се налази у притворским просторијама, као и још једна особа потврђено је у МУП-у Зеничко-добојског кантона.

Портпарол МУП-а Алдина Алић рекла је да је до употребе ватреног оружја дошло синоћ око 23.00 часа.

- Два лица су задобила лакше повреде, а у притворске јединице приведено је шест лица која се доводе у везу са тим догађајем - навела је Алићева.

Зеничка полиција је синоћ око 20 часова ухапсила мушкарца чији су иницијали Х.Х, осумњиченог да је у недјељу, 9. августа навече, у насељу Јалија ранио Јасмина Хусагића који је у Кантоналној болници Зеница преминуо од задобијених повреда, преносе федерални медији.

На Хусагића је пуцано у недјељу око 20.30 часова на дјечијем игралишту у зеничком насељу Јалија, а погођен је у леђа и у груди. Подлегао је повредама два и по часа касније.

Мотив обрачуна није званично саопштен, а према непотврђеним информацијама претпоставља се да су се убијени и нападач познавали. Одавно су били у сукобу због заједничких сумњивих  послова.

Из извора блиских истрази сазнајемо да је убијени Јасмин Хусагић имао дебео криминални досије и да је недавно привођен када су полицијски инспектори код њега пронашли дрогу.

Он је наводно хапшен и 2016. године у акцији "Мрежа" полиције Зеничко-добојског кантона због сумње да се може повезати с особама које шверцују наркотике. Током те акције ухапшене су укупно 34 особе и заплијењено око 50 килограма наркотика.
Алићева је напоменула да се у оба случаја наставља истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана