Поново одгођено суђење шверцерима дроге: Првооптужени побјегао из БиХ

Небојша Томашевић
Поново одгођено суђење шверцерима дроге: Првооптужени побјегао из БиХ

Бањалука - Огњен Ћутковић, који је био осуђен на шест и по година затвора због шверца дроге, највероватније је побјегао из БиХ и за њим ће бити расписана потјерница, сазнаје “Глас Српске”.

Он се ни други пут није појавио на поновљеном суђењу у бањалучком Окружном суду због чега овај процес не може да почне. Судија Сњежана Кудрић истакла је да ће Ћутковићу бити одређен притвор ако се не појави на рочишту заказаном за 26. септембар.

Сазнајемо да ће бити предложено и раздвајање поступка против њега у односу на остале оптужене.

Ћутковић је био осуђен у предмету “Петрићевац” заједно са још четворицом оптужених, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и вратио на ново суђење. Петорка је била добила укупно 25,5 година робије. Осим Ћутковића, у предмету Петрићевац били су осуђени Милош Радановић на пет година, Дејан Благојевић и Радован Радановић на по пет и по, а Милан Бајић на три године затвора.

Према оптужници, Ћутковић и остали су препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године. Продају су договарали путем телефона и у разговорима су договарали начин, мјесто и вријеме продаје као и цијену.

Наводи се да су зависно од количине марихуану продавали по цијени од 10 до 500 марака. Кокаин су продавали у мањим количинама по цијенама од 80 до 100 КМ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана