Помоћник Веље Невоље жртви сјекао на живо уши и нос, све снимљено мобилним

ГС
Помоћник Веље Невоље жртви сјекао на живо уши и нос, све снимљено мобилним

БЕОГРАД - Марко Миљковић (29), десна рука Вељка Беливука (36), званог Веља Невоља, сумњичи се да је у банди био главни за ливидације и монструозна мучења противника.

Незванично је познато да је полиција дошла до снимка, на ком се види како Миљковић у "штек" викендици у Ритопеку једној жртви на живо сјече уши, нос, затим му одсјеца главу и онда вади очи. Тај снимак је Беливук затим послао једном супарничком београдском клану.

Веља Невоља и Марко Миљковић су смислили план како ће да намаме једну своју жртву у "штек" викендицу у Ритопеку

Наиме, они су прво киднаповали пријатеља тог мушкарца, а затим су му наредили да направи селфи са Беливуком који је везан лисицама за радијатор.

- Отети човјек је затим послао ту фотографију свом пријатељи и под присилом му написао: "Види кога имам. Дођи брзо да чујеш шта све прича, јер ћу ускоро да завршим са њим". Несумњаући у свог пријатеља он је дошао на договорено мјесто, али су га ту сачекали припадници Вељине групе "Принципи". Одвезли су га у Ритопек и мучили сатима. Затим је Марко Миљковић, ког је Беливук једини смио да зове "Месар", тој жртви на живо сјекао уши, нос и све то снимао телефоном. Тај снимак, до ког је дошла полиција, послали су криминалној групи са којом је Веља Невоља у сукобу неколико година - наводи су оних блиских истраги.

- Након тога Миљковић је својој жртви без имало милости одсјекао главу и ископао очи. Све је то такође снимљено и послато истом клану - речено је.

Како је познато полиција посједује и снимке на којима су забиљежени контакти између Милана Љепоје и Горан Величковић Гоксија са Беливуковом бандом.

- На једном снимку се види како Љепоја, припадник "Пинк пантера", долази на паркинг гдје га чека неколико припадника Вељине групе. Они се грле и он прелази у њихов аутомобил. Послије тога му се губи сваки траг. На другом снимку је забиљежено како у "штек" викендицу у Ритопеку долази Горан Величковић. Међутим, он из те куће никада није изашао - наводи особа блиска истрази.

Према доступним информацијама један од чврстих доказа против Беливука је и снимак телефонског разговора на ком се чује како он наређује припаднику своје банде да ликвидира свог кума:

- Имаш 40.000 евра да убијеш кума. Ако ти то не будеш урадио. Види, ја ћу и тебе и њега да убијем. Јел јасно - чује се на том снимку.

Претрага терена

Док су јуче форензичари сакупљали доказе у кући у Ритопеку и раскопавали двориште, за то вријеме је више стотина припадника Жандармерије "чешљало" околину. Претраживан је терен дуж Смедеревског пута, на којима се налазе ПКБ Воћарске плантаже, приватне парцеле, као и део обале Дунава.

Полиција је прекључе ухапсила двојицу колега због сумње да су у дужем временском периоду помагали банди Вељка Беливука.

- Они су токм претреса Беливуковог стана, не знајући да је читав објекат озвучен, почели да причају на који начин могу да помогну Невољи. Они одмах ухапшени, а истраг ће показати да ли су узимали мито или су можда уцењени да одају информације овој криминалној групи - наводи се.

- Откривене су кости, које су пренесене у Национални кримналистичко - технички центар где ће се урадити ДНК анализа. Она би требало да утврди да ли можда неке од њих припадају Здравку Радојевићу, Милану Љепоји и Горану Величковићу, за чија се убиства сумњиче Беливук и Марко Миљковић - навели су у полицији.

Нова Шилерова на Звездари

Куће Веље Невоље и Марка Миљковића, које се и даље зидају у Чачанској 4 на Звездари, ускоро ће бити сравњена са земљом, јер је још крајем августа прошле године градски грађевински инспектор издао решење о забрани радова и рушењу тог нелегалног објеката.

Имање окружује огромни бетонски зид са шиљцима на врху, а све је обезбјеђено најсавременијим камерама за видео-надзор, док су сва предња прозорска стакла блиндирана. Слично се догодили и са здањем вођа "земунског клана" у Шилеровој 14. марта 2003. године, током акције "Сабља".

Подсјетимо, полиција је у 4. фебруара ухапсила Беливука, његове најближе сараднике Марка Миљковића, Бориса Карапанџића и Милована Тадића, као и још 18 припадника исте организоване групе. Свима њима је одређен притвор до 30 дана, након што су се приликом саслушања у Тужилаштву за организовани криминал бранили ћутањем, преноси АТВ.

За још двојицом осумњичених чланова групе, који су тренутно у бекству, у току је потрага. За сада, терете се за три убиства, више отмица и изнуда, као и трговину дрогом и друга кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана