Полицијски иснпектори осумњичени за примање мита остају на слободи

Н.Т.
Полицијски иснпектори осумњичени за примање мита остају на слободи

БАЊАЛУКА - Полицијски инспектори Ненад Грујић и Јелена Флорјан, осумњичени за за примање 20.000 КМ мита, остају на слободи, потврђено је „Гласу Српске“.

Бранилац Флорјанове адвокат Миљкан Пуцар је појаснио да је Окружни суд у Бањалуци у поновљеном поступку потврдио своје рјешење којима је осумњиченима укинут притвор.

- Суд сада није донио ни мјере забране које су биле раније донесене у рјешењу о укидању притвора, а на које се жалило тужилаштво. Ово је добра одлука јер је пракса свих европских судова за вријеме пандемије вирусм корона да у лакшим случајевима осумњичене пуштају да се бране са слободе. Тужилаштва за то дају своју сагласност у свим случајевима гдје мала друштвена опасност, само код нас није тако - казао је Пуцар.

Осумњичени Грујић и Флорјан пуштени су да се бране са слободе крајем марта након што им је Окружни суд у Бањалуци умјесто притвора одредио мјере забране састајања са свједоцима као и међусобни контакт и састајања. На ту одлуку се жалило Тужилаштво и Врховни суд Републике Српске је прије неколико дана ставио ван снаге рјешење о укидању притвора и случај вратио на ново одлучивање.

Грујића и Флорјанову терете да су узели 20.000 КМ мита од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића како би “средили” обуставу истраге која се против њега води због наводних малверзација.

Ови инспектори радили су у Одјељењу за привредни криминал Полицијске управе Бањалука и водило су истрагу против Видића на основу анонимне пријаве. Наводно су га дуже времена малтретирали и пријетили му истрагом те му тражили 30.000 КМ да би га заузврат амнестирали одговорности.

Грујић и Флоријанова ухапшени у у фебруару акцији “Сирано”, а означени новац Грујићу је дао Видић који је сарађивао с полицијом и пријавио да му је тражено мито па је организовано хапшење. Видић је након што је Грујићу дао коверту са означеним новцем отишао у канцеларију Јелене Флорјан у Полицијску управу Бањалука где га је она саслушавала у својству осумњиченог, након чега је и ухапшена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана