Полицијски инспектори ухапшени због 20.000 КМ мита предати тужилаштву ФОТО

Н.Т.
Осумњичени инспектори Ненад Грујић и Јелена Флоријан предати су у надлежност Републичког тужилаштва
Foto: Владимир Стојаковић | Осумњичени инспектори Ненад Грујић и Јелена Флоријан предати су у надлежност Републичког тужилаштва

БАЊАЛУКА - Осумњичени инспектори Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука Ненад Грујић и Јелена Флоријан предати су у надлежност Републичког тужилаштва.

Њих двоје су ухапшени јуче у акцији "Сирано" због сумње да су узели 20.000 КМ мита од једног Бањалучанина како би му средили да не буде кажњен.

Извор близак истрази је казао  "Гласу Српске" да су они од њега тражили укупно 30.000 КМ говорећи му да ће, у супротном, против њега бити отворена истрага за неко кривично дјело иако то није било тачно.

- Рекли су му да ће све средити тако да се против њега неће покретати никаква истрага, али им он за­ узврат мора дати новац. Говорили су му да је починио тешко кривично дјело иако за тако нешто нису имали доказе и човјек није учинио ништа за шта би требало да одговара. Те прљаве радње инспектора су откривене и почело је праћење - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, "прљаве" инспекторе пратиле су колеге како би их ухапсили на дјелу и с митом у џепу.

- Након што су осумњичени од жртве узели дио новца, реаговала је полиција и ухапсила их с тим новцем - рекао је наш извор.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС), наводећи иницијале, саопштило је да Грујића и Флоријанову сумњиче за кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

, а Терете их да су од једне особе узели 20.000 КМ мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана