Полицијски инспектори оптужени за примање мита од 30.000 КМ

Срна
Полицијски инспектори оптужени за примање мита од 30.000 КМ

БАЊАЛУКА - Суспендовани полицијски инспектори Одјељења за привредни криминалитет ПУ Бањалука Ненад Грујић и Јелена Флорјан оптужени су за примање мита.

Оптужницу против њих је подигло Републичко тужилаштво које их терети да су у фебруару ове године, од директора ЈУ „Средњошколски дом" Бањалука захтијевали новчани износ од 30.000 КМ.

- Од захтијеваног  износа осумњичени Грујић је 18. фебруара 2020. године примио 20.000 КМ, да у оквиру својих службених овлашћења изврше службену радњу коју не би смијели извршити, а након што су дужи временски период предузимали радње у предмету који се по анонимној кривичној пријави води против директора Средњошколског дома - стоји у оптужници.

Додаје се и да је остатак од 10.000 КМ, директор дома осумњиченима требао предати "након што тужилаштво донесе одлуку повољну за њега".

У оптужници се додаје и да осумњичени, поступајући у оквиру својих службених овлашћења у наведеном предмету, "акценат својих радњи нису ставили на потпуно и правилно утврђивање чињеничног стања у вези са наводима кривичне пријаве против директора Средњошколског дома и евентуално утврђивање постојања кривичног дјела и кривичне одговорности, већ су наведене активности подредили личној користи односно намјери да за себе прибаве имовинску користу у великом износу".

-Оптужница је упућена судији за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци на потврђивање, а истом је предложено да се осумњиченима изрекне мјера безбједности забрана вршења позива, дјелатности или дужности, имајући у виду начин извршења и посљедицу дјела из којих произилази опасност да би обављањем јавне дужности поново могли учинити кривично дјело - навели су из Републичког тужилаштва.

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана