Полицијска инспекторка признала кривицу и пристала на годину затвора

Небојша Томашевић
Полицијска инспекторка признала кривицу и пристала на годину затвора

БАЊАЛУКА - Суспендована инспекторка Полицијске управе Бањалука Јелена Флорјан закључила је споразум о признању кривице и пристала да буде осуђена на годину затвора јер је заједно са колегом Ненадом Грујићем узела мито од 20.000 КМ од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића.

Споразум је прихватио Окружни суд у Бањалуци, а пресуда ће  бити изречена у уторак. Поступак је раздвојен у односу на Грујића, којем ће суђење почети испочетка.

Оптужница  терети Грујића и Флорјанову да су, радећи као инспектори за привредни криминалитет, у фебруару прошле године од Видића тражили 30.000 марака како би обуставили истрагу коју су водили против њега по анонимној пријави.

- Грујић је 18. фебурара од Видића примио 20.000 КМ да у оквиру својих службених овлашћења изврше радњу коју не би смели извршити, а након што су дуже време предузимали радње по анонимној кривичној пријави против њега. Остатак од 10.000 КМ осумњиченима је требао бити предат након што тужилаштво донесе одлуку повољну за директора Средњошколског дома - наводи се у оптужници.

Грујић је ухапшен након што је од Видића примио мито у означеним новчаницама, а примопредају је пратила полиција. Током акције Видић је је пријавио инспекторе и учествовао у режираној предаји новца Грујићу, да би одмах након тога у договору са истражиоцима отишао у службене просторије ПУ Бањалука како би га Флорјанова саслушала у својству осумњиченог у истрази коју су оптужени против њега водили. Она је током саслушања и ухапшена након чега је претресена и службена канцеларија коју су оптужени користили у ПУ Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана