Полиција у Центру за предшколско васпитање и образовање: Провјеравају рад бивше директорице, изузета документација

Ј. С.
Полиција у Центру за предшколско васпитање и образовање: Провјеравају рад бивше директорице, изузета документација

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција изузела је данас документацију из Центра за предшколско васпитање и образовање у овом граду због сумње да је бивша директорица Центра Јелена Куртиновић незаконито радила, незванично сазнаје "Глас Српске".

Они су, незванично, тражили одлуку о повећању плата из 2016. године, Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, као и Посебни колективни уговор за запослене у области образовања.

Полиција је у Центру била због сумњи да је Јелена Куртиновић незаконито повећала плату себи и сарадницима.

Нова директорка Центра за предшколско васпитање и образовање Андреа Дорић потврдила нам је да је полиција била у Центру, али није жељела да се изјашњава о чему је ријеч, додавши да ће се огласити по окончању истраге. 

Ни у Полицијској управи Бањалука нису могли да кажу више о овом случају.

- Предузимају се мјере и радње из наше надлежности у складу са одредбама Закона о кривичном поступку и Кривичног законика РС у Центру за предшколско васпитање - казали су кратко у бањалучкој полицији.

Куртиновићевој је истекао мандат  у јуну, а  за нову директорку изабрана је Дорићева. Куртиновићевој, која је у Центар дошла као кадар Социјалистичке партије, мандат је истекао овог јуна, а у директорској фотељи недавно ју је замијенила Андреа Дорић испред Социјалистичке партије Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана