Полиција у Бугојну, Травнику и Кисељаку пронашла већу количину оружја и дроге

ГС
Полиција у Бугојну, Травнику и Кисељаку пронашла већу количину оружја и дроге

Полиција у Средњобосанском кантону након извршених претреса у Бугојну, Травнику и Кисељаку пронашла је већу количину наоружања и дроге.

Из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона су казали да су 28. октобра у јутарњим сатима полицијски службеници ПС Бугојно, на основу наредбе Општинског суда Бугојно, извршили претресе на двије локације на подручју Бугојна.

У мјесту Ведро Поље извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи К. К. (1979), а приликом претреса пронађено је шест пушака и три пиштоља различитих врста, као и већа количина разне муниције. Такође, у улици Пољице извршен је претрес стамбеног објекта којег користи Ј. И. (1989) гдје је пронађена једна полуаутоматска пушка.

У послијеподневним сатима у мјесту Билићи, Опћина Травник, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а, на основу наредбе Опћинског суда Травник, извршили су претрес куће коју користи З. А. (2000), а приликом претреса пронађена је одређена количина зељасте материје за коју се сумња да је опојна дрога канабис, двије пушке (једна аутоматска и једна полуаутоматска пушка), један пиштољ (тзв. тетејац) те преко 100 комада разне муниције.

“Успјешно је реализована акција и на подручју Кисељака, гдје су полицијски службеници тима за борбу против злоупотребе опојних дрога ПУ Кисељак и ПС Кисељак у улици Сарајевска цеста, извршили контролу и преглед возила којим је управљао М. Б. (1987) из Фојнице, те том приликом код истог пронађена је одређена количина бијеле прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин”, закључили су из МУП-а СБК.

У сарадњи са надлежним кантоналним тужилаштвом, пронађено оружје, муниција и друге недозвољене материје и средства су одузете, а опротив осумњичених се подузимају законом прописане мјере и радње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана