Полиција трага за лоповима у Бањалуци, Приједору и Зеници: Пријетећи оружјем опљачкали пумпу и кладионице

Јасмина Салопек
Полиција трага за лоповима у Бањалуци, Приједору и Зеници: Пријетећи оружјем опљачкали пумпу и кладионице

БАЊАЛУКА - Полиција трага за лоповима коју су маскирани и уз пријетњу оружјем опљачкали кладионице у Бањалуци и Зеници те бензинску пумпу у Приједору.

Лопов је пријетећи ножем из спортске кладионице у улици Цара Душана у Бањалуци украо око 200 марака. Разбојништво се десило у сриједу увече, а према наводима, пљачкаш је био маскиран.

- Непознати мушкарац је прескочио врата продајног пулта, а затим уз пријетњу ножем тражио новац. О свему је обавијештен дежурни тужилац, који је овластио полицајце да изврше увиђај - појаснили су у бањалучкој полицији.

Права драма одвијала се и у зеничком насељу Јалија, тачније у улици Војводића пут, када је маскирани мушкарац извршио разбојништво у "Премијер" кладионици.

Ову информацију потврдили су из Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК).

- У сриједу око 23 часа, још непознато маскирано лице, уз пријетњу оружјем, извршило је разбојништво над радницом кладионице. Том приликом отуђено је око 120 КМ - каже дежурни службеник у МУП-а ЗДК-а.

Напоменули су да је полиција вршила увиђај на лицу мјеста те да се за лоповом интензивирано трага.

И приједорска полиција трага за лоповом који је јуче опљачкао бензинску пумпу у том граду.

- Око 5.15 часова пријављено да је непознати извршилац, пријетњом употребе ватреног оружја, од радника бензинске пумпе отуђио око 940 КМ - навели су из полиције.

Увиђај је у току, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштава Приједор, уз чију сагласност полицијски службеници предузимају мјере и радње с циљем проналаска извршиоца и расвјетљавања овог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана