Полиција трага за лоповима из Берковића и Модриче: Славу искористили да “оперишу” по кућама

Јасмина Салопек
Полиција трага за лоповима из Берковића и Модриче: Славу искористили да “оперишу” по кућама

БЕРКОВИЋИ, МОДРИЧА - Одсуство власника из својих домова због годишњих одмора и прославе крсне славе Светог Јована искористили су лопови у Берковићима и Модричи како би им провалили у куће и украли новац и накит.

У Полицијску станицу Берковићи је у четвртак увече стигла пријава да је неколико непознатих особа провалило у кућу од 11 до 18. 30 часова, те украло одређену своту новца.

Према незваничним сазнањима, лопови су украли око 5.000 марака, те је ово дјело оквалификовано као крађа.

- Лопови су искористили одсуство породице која је у том периоду била код родбине на слави, провалили улазна врата, те претурили цијелу кућу.  Осим новца украли су и злато - речено је у Полицијској управи Требиње.

Посла су имали и истражни органи на другом крају Српске.

Полиција трага и за лоповима који су исти дан опљачкали кућу М. Ј. из Модриче. Како сазнаје “Глас Српске” том приликом је, према датим изјавама, украден ручни сат и накит.

С друге стране, зворничка полиција расвијетлила је још један случај крађе која се догодила у Братунцу 10. јануара када су раднице спортске кладионице у тој општини пријавиле да је оштећен прозор на пословном објекту, те да у каси недостаје око 3.000 КМ.

- Службеници Полицијске станице Братунац извршили су увиђај на мјесту догађаја и предузели све предвиђене мјере и радње. Оперативним радом на терену дошли су до сазнања да се у везу с тим кривичним дјелом може довести С. В. из Братунца - саопштено је из полиције.

Према незваничним информацијама, ријеч је о Слађану В. (30).

Забиљешке о крађама и ухапшенима због тих кривичних дијела нису ријеткост у полицијским билтенима. Тако је, Омер Х. (51) из Грачанице у четвртак ухапшен због сумње да је прошле године украо парфем из парфимерије у вриједности око 120 марака. Случај је пријављен полицији 17. новембра 2021. године.

- Окружном тужилаштву Добој полиција је поднијела извјештај против О. Х. с подручја општине Грачаница о почињеном кривичном дјелу крађа - наводи се у полицијском саопштењу.

Из џамије изашао празних руку

Против Аднан П. (49) из Тузле, који је лани осумњичен за провалу у џамију на подручју Теслића из које је  изашао празних руку, поднијет је извјештај Окружном тужилаштву.

Из Полицијске управе Добој су, наводећи иницијале, саопштили да га терете за покушај крађе.

- А. П. је провалио у вјерски објекат на подручју Теслића, гдје је извршио преметачину ствари те побјегао, али ништа није украо - саопштила полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана