Полиција расписала потрагу за Гачићем, моле грађане за помоћ, укључила се и СИПА

Срна
Полиција расписала потрагу за Гачићем, моле грађане за помоћ, укључила се и СИПА

Сарајево - Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево званично је замолила грађане за помоћ у потрази за Едином Гачићем, убицом припадника ФУП-а Махира Бегића.

“Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево је због постојања основа сумње да је 9. фебруара године на подручју Суходола, општина Хаџићи, починио кривично дјело из члана 166. КЗ Ф БиХ (убиство), полицијског службеника ФУП-а БиХ, расписала оперативну потрагу за Едином Гачићем рођеним 1. септембра 1976. године”, наводи се у саопштењу.

Един Гачић је, наводе, висине око 180 центиметара, мршавије тјелесне грађе, посљедњи пут виђен у тамно плавој јакни, свијетлим самтаним хлачама, смеђој плетеној капи, те је носио диоптријске наочале.

“Апелујемо на грађане да, уколико имају информацију гдје тражено лице борави или посједују било какву информацију која би могла допринијети проналаску ове особе, сазнања доставе Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево на број: 122, 033 206 666, 033 207 777 или најближој полицијској станици”, саопштили су.

 

Специјална јединица СИПА-е креће у потрагу за Гачићем

Припадници Специјалне јединице СИПА-е, који спадају међу најопремљенију јединицу у региону, крећу у потрагу за вишеструким убицом Едином Гачићем, који се, према посљедњим подацима, крије у шумама у околици Тарчина.

Позив овој јединици упућен је након што је данас објављено да све полицијске јединице трагају за Гачићем, а да позив никада није упућен СИПА-и.

Ова специјална јединица има три одсјека, а то су антитерористички одсјек “Алфа”, одсјек за операције “Бета” и одсјек за подршку “Гама”.

Полицајца убио службеним пиштољем

Извор близак истрази потврдио је за Н1 да је у настрадалог полицајца пуцано из непосредне близне и да је Бегић задобио повреде у предјелу главе и прса.

Сумња се да је убица од полицајца том приликом узео пиштољ и миницију.

Из Тужилаштва и МУП-а Кантона Сарајево кажу да за Гачићем трагају припадници Федералне управе полиције, МУП-а Сарајевског, Херцеговачко-неретванског, Средњобосанског и Зеничко-добојског кантона, те припадници Обавјештајно безбједносне агенције /ОБА/ и МУП Републике Српске.

Из Владе Кантона Сарајево позвали су грађане да обавјесте надлежне уколико сазнају нешто о Гачићу, а у случају да се информације које доставе испоставе као тачне, понудиће награду.

Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића, након чега се дао у бјекство.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда “Ел муџахедин”, а прије овог починио је још два убиства. Он 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. живот је одузео својој мајци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана