Полиција пронашла 30 стабљики марихуане и експлозив

ГС
Полиција пронашла 30 стабљики марихуане и експлозив

БЕРКОВИЋИ - У мјесту Дабрица, у Берковићима, у пограничном појасу с општином Столац, припадници Полицијске управе Требиње су открили 30 стабљика марихуана, с којом се, према незваничним сазнањима, доводи у везу младић Д.Г. из овог мјеста, којем су одузети и експлозив и детонаторске каписле.

"Увиђај на мјесту проналаска стабљика извршен је у јутарњим сатима, а том приликом изузете су све стабљике индијске конопље, а полицијски службеници су лишили слободе лице која се може довести у везу с пронађеном марихуаном. Ријеч је о лицу иницијала Д.Г.", саопштено је у петак у Полицијској управи Требиње.

У саопштењу је потврђено да су након хапшења извршени претреси ширег лица мјеста, као и куће, помоћних просторија и возила које користи наведено лице и том приликом пронашли и уз потврду о привременом одузимању предмета одузели експлозив и електронске детонаторске каписле, Независне преносе.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, као и кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У Полицијској управи Требиње су подсјетили да су у току 2021. године укупно евидентирали 66 случаја злоупотребе опојних дрога.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана