Полиција из Фоче ухапсила Зорана Марића осумњиченог за убиство у Херцег Новом

Срна
Foto: илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Фоча у брзој и ефикасној акцији ухапсили су данас Зорана Марић /47/ осумњиченог за убиство Љиљане Симић /54/, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Према сазнањима Срне, полиција је приликом хапшења код Марића пронашла бомбу, а ријеч је о лицу са озбиљним криминалним досјеом.

Његов саучесник Радомир Делић /36/ ухапшен је јуче у Херцег Новом а судија за истрагу одредио му је притвор до 30 дана.

Симићева је кандаска држављанка, а њен нестанак пријављен је полицији 6. септембра. Њено тијело пронађено 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

Из црногорске Управе полиције саопштили су да су припадници Сектора криминалистичке полиције, Центра безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Котор у кратком року расвијетлили убиство које се догодило на територији Херцег Новог.

Из црногорске полиције навели су да су идентификована два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго данас у Републици Српској.

Управа полиције Црне Горе захвалила је Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији.

“Одмах по добијеној информацији да лице осумњичено за убиство борави на територији која је у њиховој надлежности, полиција Републике Српске је предузела активности на лоцирању овог лица и његовом лишењу слободе. Слиједи комуникација надлежних органа с циљем изручења овог лица Црној Гори”, саопштено је из Управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана