Полиција истражује обљубу у Великој Кладуши: Пријавила да је силована на спавању

Небојша Томашевић
Полиција истражује обљубу у Великој Кладуши: Пријавила да је силована на спавању

ВЕЛИКА КЛАДУША - Полиција истражује пријаву силовања деветнаестогодишње дјевојке која је окривила познаника (30) да ју је мимо њене воље сексуално искористио на спавању, потврђено је “Гласу Српске”.

Идентитет жртве и осумњиченог није откривен због истраге, а према пријави дјевојке она је спавала код пријатељице код које је био и осумњичени.

- Казала је да се ујутро пробудила поред познаника у кревету. Тада је наводно схватила да ју је он силовао па је одлучила да цијели случај пријави полицији, након што је он отишао - казао је извор близак истрази.

Незванично, поменути младић није ни знао да га је познаница оптужила за силовање те се сам пријавио полицији када је чуо да се за њим трага. Према ријечима извора блиског истрази он тврди да није починио то дјело, али ће цијели случај бити испитан да би се утврдило шта се десило.

- Постоји могућност да је пријављени жртву омамио неком дрогом или пићем те тако искористио и злоупотријебио. Није искључено ни да се ради о лажној пријави. Дјевојка се неких ствари не сјећа. Ипак шта се десило знаћемо након детаљне истраге - рекао је наш извор.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић је казао  је случај пријављен у недјељу ујутро Полицијској станици Велика Кладуша.

- Дјевојка је навела да је преноћила код комшинице у породичној кући гдје је силована, наводно, од њој познатог мушкарца, поред којег се ујутро пробудила. Осумњичени се пријавио полицији и од њега је узета изјава - истакао је Шиљдедић и додао да с циљем заштите истраге не може да открива детаље.

Додао је да је дежурни тужилац УСК-а на основу првих информација дјело оквалификовао као силовање и наредио истрагу.

Сарајево

Полиција Кантона Сарајево привела је Мирнеса О. из тог града због сумње да је у суботу силовао дјевојку (25) у једној од викендица на подручју Семизоваца. Према незваничним информацијама, он је наводно таксиста и жртву је у возило примио у мјесту Кошевско Брдо и одвезао у поменуту викендицу, гдје ју је напастовао. Дјевојка је силовање пријавила у недјељу, а наводно је имала повреде по тијелу те је рекла да ју је нападач тукао да би је присилио на секс. Из МУП-а КС је потврђено да је ухапшена једна особа због сумње да је починила поменуто кривично дјело, али нису наводили детаље ни идентитет осумњиченог и жртве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана