Полиција истражује бомбашки напад: Гелери изрештали аутомобил у дворишту куће тројице браће

Небојша Томашевић
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Полиција истражује бомбашки напад на кућу коју користе три брата - Мирослав, Десимир и Здравко М. у бањалучком насељу Лауш.

Експлозивна направа бачена је око 5.25 часова у двориште куће у Санској улици, а том приликом на срећу нико није повријеђен.

Усљед детонације оштећена су гаражна врата на којима је пукло стакло, док су гелери изрешетали  „фолксваген фокс“ који је био поред куће.

Извор близак истрзи је казао да браћа нису позната по сукобу с законом и да нису до сада имали проблема. Они и не живе у тој кући.

Становници Санске улице казали су да их је детонација  узнемирила и уплашила.  Сазнајемо да све указује на то да је у двориште бачена ручна бомба, што ће бити утврђено даљом истрагом.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да им је случај у петак пријавио  М.М. из Бањалуке.

- У пријави је наведено  да је бачена бомба у двориште куће М. М, Д. М. и З. М. Уљсљед детонације је дошло до оштећења на гаражним вратима као и на аутомобилу „фолксваген фокс“ -рекли су у полицији.

Истакли су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се предузму све истражне мјере и радње у циљу расвјетљавања овог случаја.

Према нашим сазнањима, ово ће навјероватније бити оквалификовано као као изазивање опште опасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана