Полиција и даље трага за нападачима на породицу Хорозовић код Санског Моста

Г.С.
Foto: илустрација

САНСКИ МОСТ - Припадници полиције Унско-санског кантона интензивно трагају за особама које су у току ноћи протеклог петка и суботе извршиле дјело тешког разбојништва над Суадом Хорозовићем и његовом супругом, те том приликом Хорозовићу нанијели тешке тјелесне повреде, између осталог поломивши му обје руке.

Овај догађај се десио у породичној кући Хорозовића у насељу Напрељи, 15 километара од Санског Моста.

Аднан Бегановић, портпарол МУП-а УСК, потврдио је да полиција трага за најмање двије, а можда и више особа које су починиоци овог кривичног дјела.

“Полиција је на терену, обављен је увиђај на лицу мјеста и врше се све потребне криминалистичке радње како би се дошло до починилаца и расвијетлио овај случај. Истрагом руководи надлежни кантонални тужилац, а дјело је окарактерисано као тешко разбојништво и наношење тешких тјелесних повреда”, казао је Бегановић.

Он нам није могао потврдити да ли су особе које су извршиоци овог кривичног дјела биле маскиране или не, нити како су ушле у породичну кућу брачног пара Хорозовић с обзиром на то да је кућа добро заштићена те под видео-надзором.

Незванично сазнајемо како су се разбојници представили као припадници полицијске агенције, те тако преварили супружнике и ушли у кућу. На питање да ли постоје снимци видео-надзора и да ли се можда анализирају, Бегановић је рекао да због полицијске истраге не може одговорити.

Незванично, из полицијских извора блиских истрази сазнајемо да се сумња како се ради о добро планираној акцији, чији су починиоци раније прикупили потребне информације о супружницима и начину како могу извршити кривично дјело.

Према ранијим информацијама, пљачкаши су на врата Хорозовића дошли између један час и 1.30 у суботу ујутро, а супружнике су, након што су ушли у кућу, подвргнули физичком и психичком насиљу које је трајало дуже од шест сати.

Око девет сати ујутру везане у кући их је пронашао радник њихове фирме којег је послао њихов син Елвис, након што му се отац и мајка нису јављали на позиве.

Поред других повреда, Хорозовићу су сломили обје руке и он је, након што му је указана здравствена помоћ у Општој болници у Санском Мосту, упућен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци и тренутно је у стабилном здравственом стању.

Његова супруга је задржана у санској болници и још се налази у стању шока. Елвис Хорозовић, иначе директор породичне фирме која се бави производњом пластичне столарије, потврдио нам је како се његови родитељи опорављају, али о самом случају, на захтјев полиције и због истраге, није желио давати више информација, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана