Полицајци ухапшени због корупције предати сарајевском тужилаштву

Г.С.
Полицајци ухапшени због корупције предати сарајевском тужилаштву

САРАЈЕВО - Полицајци ухапшени у акцији “ДАР 1” предати су вечерас Тужилаштву Кантона Сарајево. Они се сумњиче да су починили више од стотину кривичних дјела у вези с примањем дара или других облика користи и злоупотребом положаја или овласти.

У акцији МУП-а КС ухапшено је 17 полицијских службеника, а ова акција окарактерисана је као највећи обрачуну у полицијским редовима у послијератном периоду БиХ.

Ухапшени полицајци су: Дамир Бихорац, Емрах Хасанспахић, Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.

Дамир Бихорац је, како се сазнаје, био предмет и у ранијим истрагама сарајевске полиције за иста коруптивна дјела. Међу ухапшенима су и чланови уже породице старијих полицијских службеника.

Неки од 17 ухапшених су током јутрошњих претреса и хапшења покушали и сакрити новац за који се сумња да је стечен илегалним радњама, односно оним радњама за које се терете, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана