Покренуте предистражне радње након несреће на Рингишпилу у Рогатици

Срна
Покренуте предистражне радње након несреће на Рингишпилу у Рогатици

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно тужилаштво Источно Сарајево започело је предистражне радње како би провјерило постоји ли основ за покретање истраге након што је 15-годишња дјевојчица преминула на путу до болнице послије пада са рингишпила у Рогатици.

“У овом моменту можемо рећи да су наложена вјештачења, односно обдукција и механичка вјештачења, ради провјере исправности уређаја. Након ових провјера имаћемо више детаља, а тужилац ће се изјаснити о евентуалном отварању истраге”, рекао је портпарол Окружног јавног тужилаштва Невен Крамер.

Након несреће дјевојчици је помоћ указана у Дому здравља у Горажду, одакле је организован њен транспорт у Универзитетску болници у Фочи, преноси “Аваз”.

Због тежине повреда и компликација у путу, особље Дома здравља Рогатица помоћ је затражило од колега из Кантоналне болнице у Горажду, које је тридесетак километара ближе од Фоче.

“Организовао сам свој тим, позвали смо и анестезиолога, сви смо спремни били и чекали. Међутим, кад су стигли дјевојчица је била без знакова живота. Покушали смо мјере реанимације, дали смо све од себе, али, нажалост, безуспјешно”, рекао је дежурни доктор Ургентног центра горажданске болнице Младен Сефер.

Из Полицијске управе Источно Сарајево раније је саопштено да је полицији у Рогатици синоћ око 21.10 часова пријављено да је у Улици Радомира Нешковића млађе лице пало са рингишпила у покрету и том приликом задобило тешке повреде од којих је преминуло на путу за болницу у Фочи.

Рингишпил је након несреће затворен, окружен полицијским тракама, те полицајцима и инспекторима Полицијскле станице Рогатица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана