Подигнута оптужница против ухапшених у акцији “Стршљен”: Шверцовали кокаин вриједан 50.000 КМ

Јелена Станић
Подигнута оптужница против ухапшених у акцији “Стршљен”: Шверцовали кокаин вриједан 50.000 КМ

САРАЈЕВО - Незир Бајрактари звани Жути (54) из Урошевца, Мерсија Џидић (43) из Чајнича и Славица Благојевић (54) из Маглаја оптужени су због сумње да су набавили и пустили у промет кокаин вриједан више од 50.000 КМ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. Бајрактари, Џидић и Благојевић ухапшени су у августу прошле године у акцији “Стршљен” у Сарајеву.

Према оптужници, њих троје су осумњичени да су као организована криминална група неколико пута пустили у промет више од пола килограма кокаина, чија је вриједност на нарко-тржишту већа од 50.000 КМ. Бајрактари је, према оптужници, набавио већу количину кокаина коју је подијелио између Џидићеве и Благојевићеве, а оне су наркотике према његовим инструкцијама и упутствима сакривале, кријумчариле, транспортовале и продавале на неколико локација у Сарајеву.

Оптужене терете да су у више наврата у промет ставили више од пола килограма кокаина, за који су добили око 50.000 КМ.

- Наводе оптужнице, тужилаштво намјерава доказивати позивањем око 10 свједока и стручних вјештака те подношењем и десетина доказних материјала - наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

За тројац је затражено продужење притвора, односно мјере забране, а током поступка тужилаштво ће тражити трајно одузимање и уништавање заплијењене дроге, као и одузимање незаконите имовинске користи.

Акцију “Стршљен”, у којој је оптужени тројац ухапшен, спровели су припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

- У претресу лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари, откривено је 560 грама прашкасте материје која изгледом подсјећа на кокаин, једно мање паковање материје смеђежуте боје која асоцира на хероин, два пиштоља, више мобилних телефона, новац, те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку - казали су раније у СИПА.

Пресуда

Ђенан Голић из Мостара осуђен је на јединствену казну затвора од три године и седам мјесеци у Општинском суду у Мостару због шверца наркотицима и посједовања оружја.

Голић се нагодио са Кантоналним тужилаштвом и признао кривицу коју је Суд и прихватио. Њега је оптужница теретила да је у јуну ове године набавио хероин који је полиција пронашла приликом контроле такси возила у овом граду, у приликом претреса његовог стана пронађени су  аутоматска пушка и муниција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана