Почиње суђење за убиство Славише Крунића

Н.Т.
Почиње суђење за убиство Славише Крунића

БАЊАЛУКА – Суђење Бенедију Ђукановић (42), Емилиjу Балди (53) и Родољубу Гајићу (35) за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића те рањавање Горана Илића почеће данас у бањалучком Окружном суду.

На почетку суђења биће саслушана четири свједока тужилаштва.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре 22. априла прошле године, у ноћи када су убијени Крунић и његов пратилац у близини његове куће у Гламочанима код Лакташа.

Према оптужници, убиство су из аутоматских пушака извршили Ђукановић и Ковачевић, а Балдо је био осматрач и дојављивач.

Они су, након заједничког договора 22. априла у вечерњим часовима дошли у близину породичне куће Крунића у Гламочанима код Лакташа и сачекали да он наиђе возилом.

Ђукановић и Ковачевић су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип и нанијели тешке повреде  Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, а возач Горан Илић рањен.

Илић је рањен успио да искочи из возила и из службеног пиштоља испали 14 хитаца према Ђукановићу и Ковачевићу који су му узвртили паљбу па је у размјени ватре погинуо  Ковачевић, један од нападача.

Родољуба Гајића, који је био запослен у „Сектор Секјуритију" и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце  терете за помагање у извршењу убиства. Он је, покојном нападачу Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде Крунића како би му заузврат Ковачевић опростио новчани дуг.

Истрага овог случаја трајала је скоро девет мјесеци, а осумњичени Балдо је ухапшен исте вечери након убиства. Гајић је "пао" нешто касније, почетком маја, док је Ђукановић након злочина успио да побјегне и предао се након 52 дана скривања.

Сумња се да је он кобне вечери покушао да одвуче Ковачевића који је погођен у артерију усљед чега је искрварио. Када је видио да га не може извући узео је његову пушку и оружје бацио 50 метара од мјеста злочина. Ђукановић се полицији предао 12. јуна када је ушетао у полицијску станицу на Илиџи и рекао да жели се преда. Полицајци пред којима се појавио тада су му рекли да не знају за потјерницу за њим и да сачека док то провјере с колегама из Источног Сарајева. Тек након те провјере њему су стављене лисице на руке. Убијени Крунић био је власник компанија "Сектор секјуритија", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" које имају око 1.800 запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана