Почео судски процес против брачног пара Росо: Супружници негирали сва кривична дјела за која их терете

Н. Т.
Почео судски процес против брачног пара Росо: Супружници негирали сва кривична дјела за која их терете

БАЊАЛУКА - Брачни пар Горан (48) и Мартина (39) Росо, оптужени су да су починили више кривичнх дјела којима су оштетили више људи за неколико стотина хиљада марака, у бањалучком Основном суду негирали су кривицу.

Оптужница против њих, која има 13 тачака, подигло је лани у окробру Окружно тужилаштво у Бањалуци. Терете их за лажно представљање, угрожавање сигурности, фалсификовање исправе. Према оптужици Росо је  починио шест, Мартина пет, а заједно су учинили још два кривична дјела.

Наводи се да се Росо од 2014. до 2019. године путем адвоката породици покојног Милутина Жујића, власника бензинских пумпи „Парма тренд", представио лажно као припадник Агенције за истраге и зашттиту (СИПА) те им на име помоћи на незаконит начин одузео више некретнина.

Породица Жујић му је дала на кориштење  кућу у Трну, коју је он изнајмио В.Д. на три мјесеца  за шта је добио 5.000 евра, а новац  није предао власницима. Такође повјерили су му на чување "мерцедес" који је он без њихове сагласности продао В. Д.  за 15.000 евра.

Терете га и да се лажно представио као агент СИПЕ  З.А. од кога је позајмио 35.000 КМ те му остао дужан 10.000 КМ. Наводи се и да је пријетио убиством Ж. Д. Б. којој је говорио да ће гледати како јој убија и мучи најмилије.

Он ју је у  новембру 2019. године ухватио за врат и тако је држећи пријетио и говорио да ће умријети у највећим мукама.

У оптужници се наводи да су супружници Горан и Мартина Росо у мају 2018. године направили лажни уговор о посудби 340.000 КМ које Мартина даје Ж.Б. уз одредбу да ће ако  новац не врати Ж. Б. њима продати петособан стан у Бањалуци од 118 квдрата.

Горан је затим сачинио лажну пуномоћ којом га је Ж. Б. опуномоћио да прода његов петособан стан и некретнине у Трну, а као купац је наведена Мартина.

Она је оптужена да је стан потом продала П.З. за 150.000 марака. Купац јој је на рачун уплатио 120.000 марака, а за преостали износ дао јој је свој  „мерцедес". Горана терете и да је израдио два лажна налаза Клинике за плућне болести у којима је констатована његово тешко здравствено обољење, а  како би тражио „погодности у погледу извршења кривичних санкција".

Мартину оптужница још терети да је на основу лажне дипломе стоматолога добила лиценцу Коморе доктора медицине те регистровала стоматолошку ординацију и пружала здравствене услуге.

Супружници Росо ухапшени су у јулу у акцији "Парма" када је код њих пронађен и заплијњен хеликоптер и опрема за прислушкивање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана