“Пинк Пантер” из БиХ учествовао у пљачки златаре

Небојша Томашевић
“Пинк Пантер” из БиХ учествовао у пљачки златаре

ЛУЦЕРН - Држављанин БиХ, чији идентитет није саопштен, ухапшен је у акцији швајцарске полиције у којој су пала по два држављана Црне Горе и Њемачке и Македонац због сумње да су учествовали у пљачки златаре “Губелин” у Луцерну те однијели плијен вриједан неколико милиона франака.

Позивајући се на изворе из истраге швајцарски медији наводе да се починиоци доводе у везу са озлоглашеном криминалном групом “Пинк Пантер”.

Није објављен идентитет осумњичених, али је саопштено да су старости између 19 и 53 године те да је међу њима једна жена. Пљачка златаре, која се ставља на терет ухапшенима, почињена је 26. октобра ујутро. Два наоружана маскирана разбојника упала су у златару те су, пријетећи пиштољем, отела накит, новац и сатове.

- Поразбијали су ормариће у којима је стајао највреднији накит те ручни сатови и све то покупили. Испразнили су и касу. Процјењује се да су однијели плијен вриједан више милиона франака - пренијели су медији.

Осим двојице мушкараца који су ушли и златару, у разбојништву су учествовале још четири особе. Једни су били задужени за чување страже, други за превоз након пљачке и складиштење плијена, а трећи су били логистичка подршка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана