Пијани Бањалучани упали у Полицијску управу, повријеђен полицајац

Небојша Томашевић
Пијани Бањалучани упали у Полицијску управу, повријеђен полицајац

БАЊАЛУКА - Полиција је ухапсила А.Т. и З.Л. из Бањалуке због сумње да су јуче упали у просторије Полицијске управе Бањалука те псовали и вријеђали, а А.Т. је слободе лишен и због наношења повреда полицајцу.

 

Они су ухапшени у два инцидента, у размаку од неколико часова, а први је у полицију  око 15.40 часова дошао  З.Л. из Бањалуке, који је био  у видно алкохолисаном стању.

- З.Л. је полицијском службенику упућивао погрдне ријечи, те се оглушио о законито издато наређење и наставио са упућивањем истих. Лице је одбило  да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. О догађају је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука - Одјељење за прекршаје - наводи се у саопштењу.

Терете га због почињеног прекршаја ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

Неколико часова касније, око 22.45  у просторије полиције бануо је и А.Т. из Бањалуке који је такође био  у видно алкохолисаном стању.

Како су саопштили он је  непозван дошао у службене просторије Полицијске управе Бањалука и полицијским службеницима упућивало пријетње и погрдне ријечи.

- А.Т. се оглушио о законито издато наређење да престане са нарушавањем јавног реда и мира. Приликом лишења слободе А.Т. је пружао активни отпор и полицијском службенику нанијело тјелесне повреде и оштетио службену униформу- наводи се у саопштењу.

Алкотестирањем А. Т. је утврђено да у организму има  2,20 г/кг алкохола.

- Повријеђеном полицијском службенику је указана љекарска помоћ у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука. О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука- наводи се у саопштењу.

Терете га да је починио кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана