Пијан напао полицајца и вукао га аутом 100 метара

Jасмина Салопек
Пијан напао полицајца и вукао га аутом 100 метара

ПЕТРОВО - Илија Стјепановић (41) из Петрова ухапшен је због сумње да је пијан напао саобраћајног полицајца и повриједио га, сазнаје „Глас Српске“.

Стјепановић је осумњичен да је возилом вукао полицајца неких 100 метара од мјеста гдје је заустављен и контролисан.

Из Полицијске управе Добој саопштили су, наводећи иницијале осумњиченог, да је он контролисан у сриједу oko 21.55 časova у Карановцу код Петрова.

- Службеници Полицијске станице Петрово на регионалном путу су контролисали саобраћај, те зауставили возило којим је управљао И. С. Након што је утврђено да возилом управља са 1,94 промила алкохола у крви, саопштено му је да је ухапшен – саопштено је из полиције.

Извор близак истрази каже да је осумњичени у том моменту одгурнуо полицајца, те стиснуо гас и почео да бјежи.

- Полицајац је, видјевши да Стјепановић покушава да побјегне, руком ухватио његово раме или прозор и тако га је покушавао зауставити.Није успио, а осумњичени га је вукао аутомобилом неких 100 метара – каже наш извор.

Додаје да је починилац ипак савладан и ухапшен, те да је полицајац задобио лакше повреде које су му констатоване у Дому здравља „Озрен“ у Петрову.

О свему је обавијештено надлежно Окружно тужилаштво Добој, а осумњиченом се на терет ставља кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана