Пијан напао бањалучког полицајца и подерао му униформу

Срна
Пијан напао бањалучког полицајца и подерао му униформу

Бањалука - Бањалучанин Славиша Л. ухапшен је због сумње да је напао полицијског службеника, након што је његов аутомобил заустављен током редовне контроле, сазнају "Независне".

Он је ухапшен синоћ око 23.40 сати у мјесту Борковићи, када су службеници зауставили голф којим је управљао осумњичени у видно алкохолисаном стању.

Према наводима из полиције, Бањалучанин је по заустављању изашао из аутомобила те почео да вријеђа полицијске службенике, а на једног од њих је физички насрнуо, оштетивши му службену униформу.

"О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштава Бањалука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, против С.Л. достави извјештај за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње", саопштено је из ПУ Бањалука.

Подсјећа се да је на подручју Полицијске управе Бањалука, током осам мјесеци 2019. године, укупно евидентирано 130 случајева напада и спречавања служених лица у вршењу службене радње, што свједочи у прилог чињеници о тежини полицијске професије и томе да су полицијски службеници свакодневно изложени ризицима током обављања послова и задатака из своје надлежности, а све са циљем заштите грађана и њихове имовине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана