Пао помагач осумњичених за пуцњаву у Бијељини у којој је рањен специјалац

Небојша Томашевић
Пао помагач осумњичених за пуцњаву у Бијељини у којој је рањен специјалац

БИЈЕЉИНА - Марко Е. из Бијељине ухапшен је и предат бијељинском Окружном тужилаштву због сумње да је помогао особама осумњиченим за сукоб и пуцњаву у којој су рањена два мушкарца, од којих је један припадник Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске П.К., потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бијељине, наводећи иницијале, саопштили су да Марка Е. терете за кривично дјело помоћ учиноцу послије извршеног кривичног дјела.

Сазнајемо  да је Марко Е. осумњичен да је двојуцу осумњичених, за којима је у току потрага, одвезао из Бијељине својим "голфом 6".

- По наредби Основног суда у Бијељни, извршено је претресање стана и других просторија које користи М.Е. у Бијељини. Пронађени су предмети који га сумњиче да је починио кривично дјело - саопштила је полиција.

Догађај за који се повезује осумњичени десио се 5. новембра око два часа у непосредној близини угоститељског објекта у Бијељини. Тада су рањени О.П. из Брчког и припадник САЈ-а П.К. који је са двојицом колега интервенисао након напада на дјевојку и младића који ју је бранио.

Пуцњави је претходио физички напад више лица из Брчког на С.Г. из Бијељине.

-С.Г. је нападнут док је покушавао да спријечи другог непознатог мушкарца који је физички насрнуо на дјевојку у возилу. Током тога, непознати мушкарци су пуцали у правцу аутомобила, а интервенисали су припадници Специјалне антитерористичке јединице, усљед чега је један повријеђен - навели су из полиције.

За Брчацима је расписана потрага у циљу проналаска и хапшења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана