Пао осумњичени за шверц дроге и бомбашке нападе: Ухапшен сарадник Елвиса Кељмендија

Небојша Томашевић
Пао осумњичени за шверц дроге и бомбашке нападе: Ухапшен сарадник Елвиса Кељмендија

САРАЈЕВО - Ади Нукић (32), који је осумњичен да је заједно са Елвисом Кељмендијем и другим осумњиченим шверцовао дрогу, ухапшен је у Сарајеву.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је он под истрагом у акцији "Рез" те да су га по налогу поступајућег тужиоца ухапсили службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево.

- Осумњичени је под истрагом због сумње да је заједно са Елвисом Кељмендијем и другим осумњиченим особама учестовао у кривичним дјелима организованог криминала и неовлашћеног промета опојних дрога, повезаних са више других тешких кривичних дјела - наводи се у саопштењу.

Додаје се да осумњиченог Нукића терете и за вишеструка постављања експлозивних направа на објекте и имовину, особама из супарничких криминалних група која су изазвала угрожавање безбједоносне ситуације у БиХ.

- Упоредо са лишењем слободе, извршени су и претреси објеката које користи осумњичени. Ове активности наставак су операција у предметима са дешифрованим апликацијама Скај и Аном. Осумњичени је у законском року предат поступајућем тужиоцу  Тужитељства БиХ, који ће одлучити о даљим активностима - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана