Панић о пријави: Све је било у складу са законом

Јасмина Салопек
Панић о пријави: Све је било у складу са законом

СТАНАРИ - Бивши начелник општине Станари Душан Панић, који је један од осумњичених за несавјестан рад у служби, чиме је буџет ове општине оштећен за близу 100.000 марака, рекао је за „Глас Српске“ да негира све оно за шта га оптужују.

Он и још три особе осумњичени су да су донијели одлуку о додијели уговора у поступку јавне набавке камиона за одвоз смећа са цијеном од 140.177 КМ са ПДВ-ом, а чија је максимална тржишна вриједност у том периоду износила 40.285 КМ.

- Посао је јавно оглашен и законски је спроведен тендер. Могао је конкурисати било ко. Фирма која је конкурисала је одговарала свим ставкама које смо расписали, а комисија је прегледала и спровела процедуру, те је мени то достављено да одлуку и одобравање – рекао је Панић.

Он истиче да нису имали законску обавезу да знају гдје је возило набављено, одакле је увезено и по којој цијени.

- Не знам ни која је фирма. Законски је спроведено јавно оглашавање, процедура сва испоштована и возило је набављено. Не знам по којој је цијени возило набављено, за то постоји царина – истиче Панић и додаје да не зна шта се тачно десило, али да сматра да закон нигдје није повријеђен. 

Уз Панића су осумњичени предсједник Комисије за јавне набавке Борис Миличић из Добоја, и чланови Дијана Ђекић – Смиљанић и Младен Шљивић, обоје из Станара-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана