Пало осам дилера, изнуђивача и зеленаша у акцији "Ескорт 2"

Н. Т.
Пало осам дилера, изнуђивача и зеленаша у акцији "Ескорт 2"

БАЊАЛУКА, ДОБОЈ - Полиција је у акцији "Ескорт 2" ухапсила осам особа због сумње да су се бавили шверцом дроге, изнудама, зеленаштвом и другим тешким кривичним дјелима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да је акција хапшења спроведена  надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука на подручју бањалучке и добојске регије.

"Независне" незванично сазнају да су у акцији ухапшени Невена Самарџија, Дарко Лакић, Бојан Ћирић, Срђан Шућур, Александар Штркић, Сара Милојевић, Невен Нешковић и Симеун Пантић.

- У досадашњим активностима слободе су лишени  Н.С., Д.Л., Б.Ћ., С.Ш., А.Ш., С.М., Н.Н., и С.П. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела "недозвољена производња и промет опојних дрога", "омогућавање уживања опојних дрога", "изнуда", "зеленаштво", "изазивање опште опасности" и "угрожавање сигурности" - наводи се у саопштењу МУП а.

 Додаје се да је току  претрес на  шест локација на подручју  Бањалуке и један  претрес на подручју Добоја.

- Акција "Ескорт 2"  је усмјерена на лишење слободе групе која се бавила кривичним дјелима организованог криминала на подручју Бањалучке и Добојске регије.

Акцију проводе полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука и Управе за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са Полицијском управом Добој - истакли су у МУП у РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана