Пали осумњичени за крађе новца из банкомата: У пљачке ишли скупоцјеним укрaденим аутима, однијели 160.000 КМ

Небојша Томашевић
Пали осумњичени за крађе новца из банкомата: У пљачке ишли скупоцјеним укрaденим аутима, однијели 160.000 КМ

ДОБОЈ -Полиција је ухапсила Е.M. и О.М. из Сарајева те А.С. из Градачца, због основа сумње да су на подручју Модриче и Шамца обијали банкомате из којих су украли око 160.000 КМ.

Осумњичени су и да су украли и два скупоцијена аутомобила, које су користили када су ишли у пљчкашке походе.

Полицијска управа Добој саопштила је да их терете за тешке крађе на подручју Модриче и Шамца.

- Постоји основ сумње да су осумњичене особе током 2019. године, на подручју општине Шамац украле аутомобил BMW вриједности 18.000 КМ, који су у Шамцу користили приликом извршења кривичног дјела покушај крађе новца из банкомата. Они су највјероватније употребом одговарајућег плина изазвало детонацију у унутрашњости банкомата с циљем крађе новца, али у својој намјери нису испјели - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је возило које су користили пронађено запаљено на подручју општине Усора, ФБиХ.

Такође, осумњичене полиција терети да су током 2019. године, на подручју Модриче на исти начин обили банкомат и украли око 22.000 КМ.

- За наведена лица постоји основ сумње да су током априла ове године, на подручју Модриче украли аутомобил „ауди Q7“ вриједности од око 24.000 КМ којим су у току ноћи 1. маја ове године, на подручју Модриче извршили кривично дјело тешка крађа нападом на банкомат, одакле су украли око 137.000 КМ- рекли су у ПУ Добој.

Акцију хапшења осумњичених извели су Полицијски службеници Полицијске управе Добој заједно са полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералног МУП-а, 10. маја.

Осумњичени су  уз извјештај о извршеним кривичним дјелима предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој на даље поступање.

Незванично, сви опљачкани банкмати су у власништву Уникредит банке.

У посљедњој пљачки, која је извршена 1. маја у 4.50 часова, како сазнајемо. опљачкан је банкомат у тржном центру "Бинго" у Модричи.

Банкомат се налази у Улици Шамачки пут, на улазу у тржни центар, а новац је однесен тако што је банкомат разваљен експлозијом. Том приликом оштећен је и улазни дио тржног центра. Тада је, названично, упумпан плин у лежиште банкомата, након чега је изазвана детонација и банкомат је разваљен испао из лежишта.

Банкомат Уникредит банке у Модричи био је мета криминалца и 16. октобра 2019. године, а тада се тада налазио у Светосавској улици у центру Модриче. Након тога банкомат је инсталиран на улазу у тржни центар „Бинго“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана