Пацијент скочио са прозора шестог спрата УКЦ-a Српске

ГС
Пацијент скочио са прозора шестог спрата УКЦ-a Српске

БАЊАЛУКА - Пацијент Љ.Б. скочио је кроз прозор са шестог спрата Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци и преминуо, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Из полиције су навели да је дежурни љекар УКЦ-а синоћ у 19.30 часова пријавио надлежној полицијској станици да је пацијент Љ.Б. скочио кроз прозор са шестог спрата и на лицу мјеста преминуо.

Полиција је након пријаве обавила увиђај у Улици 12 беба.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Пацијент Љ.Б. (52), који је био хоспитализован на ковид одјељењу УКЦ-а Републике Српске, извршио је самоубиство скочивши са прозора болесничке собе - речено је Срни у УКЦ-у.

У овој здравственој установи су навели да је пацијент од 15. априла био хоспитализован на ковид одјељењу на шестом спрату Централног медицинског блока УКЦ-а.

Како се наглашава, током хоспитализације био је свјестан, оријентисан и комуникативан, а од раније је био под надзором психијатра.

 -Одмах након пада пацијента, синоћ у 19 часова, дежурна љекарска екипа изашла је на мјесто догађаја и утврдила смртни исход, након чега су у складу са процедуром позвани представници Министарства унутрашњих послова који су на лицу мјеста извршили увиђај - наведено је у саопштењу

Прије осам дана В. К. из Прњавора погинула је када је скочила са трећег спрата зграде УКЦ-а.

УКЦ је саопштио да је педесеттрогодишња пацијенткиња В.К. била хоспитализована у ковид одјељењу на трећем спрату Централног медицинског блока УКЦ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана