Отворен главни претрес у случају убиства Едина Зејћировића

Г.С.
Отворен главни претрес у случају убиства Едина Зејћировића

БРЧКО - Главни претрес у случају убиства Едина Зејћировића почео је данас у Основном суду у Брчком читањем оптужнице против Суана Халиловића, Самида Шабановића, Нихада Хукића и Сувада Дједовића, којима се на терет ставља да су 17. новембра прошле године отели и на свиреп начин убили Зејћировића.

 

У присуству тужиоца, оптужених и њихових бранилаца, прочитана је оптужница и изнесено уводно излагање оптужбе, те је саслушањем чланова породице убијеног у својству свједока и пуштањем видео-снимка убиства започет доказни поступак пред судом.

Тужилашво Брчко дистрикта их оптужницом терети да су 17. новембра 2019. године, од око 18.30 па до 22 сата, по претходном договору, а након што их је првооптужени окупио, у саставу групе отели и потом до смрти претукли и мучили Зејћировића.

Истовремено, одржано је и рочиште по приједлогу Тужилаштва да се оптуженима продужи притвор о чему ће суд накнадно донијети одлуку.

"Током даљег поступка Тужилаштво ће наставити с извођењем доказа на којима заснива оптужбе против четворице оптужених за убиство, извршено на свиреп начин и отмице почињене у саставу групе. Као датуми суђења планирани су 30. јул, 27. август и 15. септембар 2020. године", навели су из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана