Отркивени узроци о смрти Словенке на планини Вележ

Г.С.
Отркивени узроци о смрти Словенке на планини Вележ

МОСТАР - Словенка, Маша Д. (44) чије су беживотно тијело јутрос пронашли припадници ГСС станице Мостар у тунелу некадашњег војног објекта на скоро самом врху планине Вележ, највјероватније је починила самоубиство.

Рекао је дежурни кантонални тужилац Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, након увиђаја који је окончан у послијеподневним сатима.

Спољним прегледом тијела на врату несретне жене су нађене ране, односно, посјекотине, а на лицу мјеста нису нађени никакви трагови који би указивали на то да се ради о насиљу.

И у ГСС као и у полицији, изненађени су чињеницом да се скоро на сами врх до некадашњег војног објекта успјела довести аутомобилом Шкода, с обзиром на то да је ријеч о изузетно тешко проходном планинском путу, којим се, углавном, крећу теренска возила.

Подсјетимо, несретну Словенку су исти тимови ГСС Мостар с Вележи спашавали средином фебруара када је пронађена у дубоком снијегу потхлађена и дезорјентисана, без икакве опреме за кретање и боравак у планини.

Због чега је Вележ Словенку привлачила, за сада, није познато, а како смо сазнали на свом Фејсбук профилу је објављивала фотографије планине. Два дана прије него се запутила на Вележ тражила је помоћ у проналаску пута за Брасину.

Тачан узрок смрти, потврдио је тужилац, свакако ће бити познат након обдукције тијела, која ће, вјероватно, бити обављена сутра, а подузете су и све друге неопходне мјере и радње с циљем потпуног расвјетљавања околности овог трагичног догађаја.

Полиција је , подсјетимо, јучер у послијеподневним сатима на подручју Брасине на Вележи пронашла њен аутомобил „шкоду“ и то након што их је алармирала њема мајка, Д.Б. из Цеља, казавши им да је задњи контакт са својом кћерком имала 10.августа, када јој је и казала да се налази на планини. Од тада, кћерка јој више није одговарала, преноси Дневни Аваз.

Потом је ГСС Мостар, на позив полиције, која је током јучерашњег дана није успјела пронаћи, кренуо у потрагу за њом, а недуго по изласку на лице мјеста пронашли су њено беживотно тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана