Откривено ко је запалио Нешићев џип

Небојша Томашевић
Откривено ко је запалио Нешићев џип

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Полиција је ухапсила Ј.Х. из Илиџе због сумње да је запалио џип „ленд ровер“ власништво посланика у Народној скупштини Републике Српске Предрага Нешића, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да осумњиченог терете за изазивање опште опасности.

- Осумњичени Ј.Х. се може довести у везу са кривичним дјелом које је почињено 15. јануара у улици Прве Сарајевске Бригаде у Источном Сараеву, гдје је горио путнички аутомобил. Том приликом ватром је оштећено још једно возило које се налазило поред запаљеног возила. У току је криминалистичка обрада, те се под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву предузимају даље мјере и радње са циљем документовања поменутог кривичног дјела - рекли су у полицији.

Осим Нешићевог „ленд ровера“ у подметнутом пожару је ватра  захватила и возило његовог пунца Млађена Божовића. На том возилу је причињена мања штета и оштећен браник.

Све се десило 15. јануара око 5.50 часова  рано ујутро, а камере видео надзора у улици Прве Сарајевске Бригаде снимиле су паљење скупоцјеног џипа. На снимцима се види да је  близину џипа  дошао  „бијели голф  2“ из кога је изашао мушкарац с капуљачом на главу те запалио аутомобил и побјегао.

Нешић је брат лидера ДНС-а Ненада Нешића.

Уторак је у Источном Новом Сарајеву запаљен и „мерцедес“ власништво одборника у Скупштини града Источно Сарајево Александра Сладоје. Полиција је брзом акцијом открила да су то урадила три држављанина Србије Д.Ј., М.Н. и М.Н, за којима је расписана потрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана