Oткривени детаљи лоцирања и убиства Едина Гачића

faktor.ba
Oткривени детаљи лоцирања и убиства Едина Гачића

Сарајево - У Влади Кантона Сарајево је одржана ванредна конференција за медије поводом акције током које је лоциран и убијен Един Гачић, вишеструки убица за којим су полицијске агенције трагале након убиства Сауда Султанића у Подорашцу крај Коњица, а затим и службеника ФУП-а Махира Бегића у суботу, 9. фебруара крај објекта ФУП-а у Суходолу крај Тарчина.

Премијер Кантона Сарајево Един Форто се захвалио свим полицијским службеницима који су учествовали у акцији, али и грађанима Кантона Сарајево који су, како је казао, задржали мирноћу у периоду у којем је трајала потрага.

Говорећи о награди о 50.000 КМ, која је обећана ономе ко понуди информацију која би довела до лоцирања Гачића, Форто је појаснио да ће Влада Кантона Сарајево сачекати полицијски извјештај те након тога размотрити и одлучити да ли ће бити додијељена награда за информацију која је водила према овом резултату.

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица је потврдио да Един Гачић "више није сигурносна пријетња по грађане Кантона Сарајево".

Катица се захвалио службеницима полицијских агенција и Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) БиХ који су учествовали у потрази.

- Ово је најмасовнија потрага. Ја не памтим овакву. Она је уродила плодом јер смо на неки начин заборавили на надлежности које имамо, предали смо се томе срцем и душом, уложили максималне напоре. Пресретан сам што смо с тим завршили – додао је Катица.

Полицијски комесар Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић је истакнуо да је ОБА БиХ у понедјељак навечер доставила информацију која је резултирала сачињавањем плана.

- У јутарњим сатима се кренуло у реализацију тог плана. Више полицијских агенција је кренуло у преглед и претрес ширег локалитета на простору између Хаџића и Кисељака. У послијеподневним сатима су полицајци дошли до релевантног трага који је на крају довео до извршиоца овог кривичног дјела. Лице није хтјело да се рпеда на позив и дошло је до употребе ватреног оружја. Том приликом је наведено лице лишено живота. У размјени ватре је лакше повријеђен полицајац. Ради се о окрзнућу. Повреда збринута – казао је Халиловић. Халиловић је додао да је увиђај у току те да ће више детаља бити познато након тога.

- Сигурно је да ћемо након анализа видјети да ли је било јатака и оних који су помагали Гачићу – додао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана