Откривена лабораторија за узгој дроге у Добрињи

Срна
Откривена лабораторија за узгој дроге у Добрињи

САРАЈЕВО - Полиција је у насељу Добриња, у општини Источна Илиџа, пронашла импровизовану лабораторију за узгој опојне дроге, те идентификовала и лишила слободе осумњиченог С.О. из Кантона Сарајево, саопштено је из Полицијске управе (ПУ) Источно Сарајево.

Претрес стана и других просторија које користи С.О, који је повратник извршењу кривичних дјела, извршен је на основу наредбе надлежног Суда, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.
Приликом претреса пронађена је импровизована лабораторија за узгој опојне дроге и одређена количина листова марихуане.

Након комплетитрања и документовања предмета против С.О. ће надлежном Тужилаштву бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена призводња и промет оружја или експлозивних материја.

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево настављају са предузимањем активности усмјерених на сузбијање и расвјетљавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога и недозвољеног узгоја биљака из којих се прерадом може добити опојна дрога.

 

Дамјан Шкипина: Предузимају се све мјере да вирус корона не уђе у Студентски центар "Пале"

ПАЛЕ - Студент из Чајетине, код којег је потврђен вирус корона и има блажу клиничку слику, боравио је у Студентском центру "Пале", па је упућен кући, тако да се предузимају све неопходне мјере ради спречавања уласка вируса корона у дом, рекао је Срни директор овог центра Дамјан Шкипина.
- Ријеч је о студенту Факултета за физичко васпитање и спорт. Све његове контакте, њих десет, узели смо у обзир и послали кућама. Трудимо се да људима обезбиједимо превоз или да неко од родбине дође по њих како би отишли у кућни карантин и чекали тестирање у својим локалним заједницама, те како бисмо смањили број потенцијално заражених у дому и на тај начин покушали пресјећи даље ширење Ковида-19 - истакао је Шкипина.
Он се нада да ће у наредном периоду ситуација бити стављена под контролу и да неће бити даљег ширења вируса корона.

Према његовим ријечима, није познато гдје се студент заразио јер је услов за улазак у студентски центар био негативан тест на вирус корона који су сви студенти донијели као доказ.

-Од почетка јуна забрањен је улазак у дом свим другим лицима, осим запослених у Студентском центру и студената који су корисници. У Дом нису улазила трећа лица, то се поштовало, укључујуће све мјере - од дезинфекције до држања дистанце", наводи Шкипина.

Он каже да се ситуација не може у потпуности контролисати јер студенти који бораве у дому на факултетима контактирају са студентима који нису тестирани, а ту је и социјални живот, односно активности послије наставе.

Шкипина је захвалио свим студентима за одговорност, истичући да Студентски центар има максималну сарадњу с њима, будући да већ четврту седмицу бораве у домовима и поштују све прописане мјере.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана