Откривена лабораторија за производњу марихуане, ухапшен мушкарац

Небојша Томашевић
Откривена лабораторија за производњу марихуане, ухапшен мушкарац

ХАН ПИЈЕСАК - Никола Дрнделић (46) из Хан Пијеска ухапшен је јуче због сумње да је узгајао индијску конопљу за производњу марихуане, потврђено је "Гласу Српске". Из Полцијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштено је да је он ухапшен након што је у једној хали у мјесту Хан Крам, у општини Хан Пијесак, пронађена лабораторија за угој индијске конопље.

- Полиција је о постојању лабораторије дошла оперативним радом. На основу наредбе Основног суда у Власеници, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес и том приликом је пронађена импровизована лабораторија за вјештачки узгој опојне дроге марихуана. Пронађена је велика  количина пратеће опреме потребне за узгој исте у поменутим условима - око 950 комада саксија, 250 неонских сијалица, трансформатора, вентилатора, калолифера и друге опреме - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је у току криминалистичка обрада ухапшеног, а полиција наставља рад на документовању кривичног дјела неовлаштена произвдња и промет опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана