Отето око 600.000 КМ Уникредит банке

Н. Томашевић, М. Вујић
Отето око 600.000 КМ Уникредит банке

Бањалука - Полиција је јуче наставила опсежну потрагу за разбојницима, који су, како "Глас Српске" сазнаје, отели око 600.000 марака од радника агенције "Сектор секјурити" на аутопуту Бањалука - Градишка, код Церовљана.

Четворица разбојника су уторак око 13 часова "аудијем А6" пресрели блиндирано возило ове агенције, те су запуцали на раднике обезбјеђења.

Према незваничним информацијама, разбојници су у свом возилу неко вријеме пратили колону од три возила агенције "Сектор секјурити". У колони су била два блиндирана комбија, а иза њих је био путнички аутомобил са наоружаном пратњом.

- Када су их напали разбојници, радници агенције су зауставили возила. Тада су три разбојника истрчала с пушкама из "аудија", пришла блиндираном комбију и извукла сувозача Ђурђа Бајића те тражили да им он и колеге предају сав новац. Они су одбијали да отворе врата товарног простора блиндираног возила, гдје био новац. Разбојници су запуцали, те су развукли и ручни бацач ракета зољу и запријетили им да ће их све дигнути у ваздух. Потом су двојица нападача почела да туку Бајића, док је један остале ранике обезбјеђења држао на нишану. Видјевши да су разбојници спреми да их побију, они су отворили врата блиндираног возила па су пљачкаши узели неколико безбједносних кофера са новцем и побјегли. Нису покупили сав новац, само једну трећину - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, радници агенције "Сектор секјурити" превозили су новац из Уникредит банке Бањалука на границу са Хрватском у Градишци и он је требало да буде преузет и транспортован у Уникредит банку у Загребу.

- Ту, на граничном прелазу, новац од њих требало је да преузму радници хрватске Агенције за обезбјеђење лица и имовине "Соко Марић" и одвезу га за Загреб - рекао је извор "Гласа Српске".

У ЦЈБ Бањалука јуче нису жељели да било шта кажу о овом случају, само су истакли да се истрага наставља и да је води Окружно тужилаштво Бањалука.

У овом тужилаштву су такође нагласили да немају нових информација за јавност и да је тужилац Раденко Јанковић наредио да се спроведу све истражне мјере да би разбојници били што прије откривени.

Полиција је јуче у потрази за разбојницима претраживала терен око аутопута Бањалука - Градишка у насељу Церовљани и околини, као и на подручју Подградаца. Током цијелог дана полиција је трагала за зеленим "аудијем" који су користили разбојници, али до закључења овог броја "Гласа Српске" он није пронађен. У потрагу за пљачкашима укључила се и Јединица за подршку МУП-а Републике Српске, као и хеликоптер.

Сектор секјурити

Из агенције "Сектор секјурити" јуче су саопштили да с циљем заштите истраге не могу да говоре о детаљима пљачке њиховог блиндираног возила.

- Имамо пуно повјерење у надлежне институције које спроводе истрагу у овом случају и до њеног окончања компанија "Сектор секјурити" неће давати детаљније информације - саопштено је из ове агенције за обезбјеђење лица и имовине.

Додали су да је њихов повријеђени колега стабилног здравственог стања и да с циљем заштите његовог здравља и приватности он неће давати никакве изјаве.

Повреде

Повријеђени радник агенције "Сектор секјурити" Ђурађ Бајић смјештен је на лијечење у Универзитетски клинички центар Републике Српске и он није теже повријеђен.

- Према ријечима љекара у Клиници за торакалну хирургију др Бојана Гулића и главног дежурног на хирургији др Драгана Костића, пацијент Б. Ђ. је задобио повреде главе, лијеве руке и грудног коша. Пацијент је збринут, а његово здравствено стање је за сада стабилно - рекли су у УКЦ РС.

Бајић је, сазнајемо, задобио више повреда по грудима, руци и глави и има више модрица по тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана