Отац и синови оптужени за узгој марихуане

Небојша Томашевић
Отац и синови оптужени за узгој марихуане

Бањалука - Неђељко Пајић (56) и његови синови Младен (31) и Владан (34) из Бањалуке оптужени су да су узгојили 132 стабљике марихуане у густој шуми у Стричићима.

Оптужницу против њих подигло је Окружно тужилаштво у Бањалуци, а суђење би требало да има почне 23. септембра у бањалучком Окружном суду.

Према оптужници отац и синови узгајали су наркотике од јануара до 10. септембра прошле године, када су откривени. Они су плантажу марихуане засадили у засеоку Лусићи у Стричићима, недалеко од локалног пута.

Укупно су засадили 132 стабљике индијске конопље, које су добро биле скривене шумом. Осим тога претресом њихове куће пронађено је 69,9 грама марихуане. Тужилаштво Пајиће терети да су починили неовлашћену производњу и промет опојне дроге.

Извор близак истрази је казао да су отац и синови откривени оперативним радом полиције на терену.

- Полиција је дошла до сазнања да се они баве узгојем наркотика па им је припремљена “сачекуша”. Неђељко је довезао синове у близину плантаже и они су из аутомобила узели канистере с водом и кренули да залијевају биљке. Тада је реаговала полиција и ухапсила их на дјелу - казао је наш извор.

Појаснио је да је плантажа марихуане била скривена и никако се није могла примијети, осим ако неко не би на њу наишао.

- Једино се могло из ваздуха видјети да у шуми има један дио без дрвећа на којем се налази засад марихуане. То се може видјети и на мапама апликације “Гугл Ерт” - појаснио је наш извор.

Пајићи су ухапшени у акцији “Хед” 10. септембра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана