Осумњичени за свирепо убиство Едина Зејћировића осуђен због диловања дроге

Н.Т.
Осумњичени за свирепо убиство Едина Зејћировића осуђен због диловања дроге

БРЧКО - Сувад Дједовић (22) из Брке код Брчког, против кога се води истрага због свирепог убиства Едина Зејћировића, осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на годину и шест мјесеци затвора због шверца наркотицима и оштећења туђе ствари.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио с  Тужилаштвом Брчко дистрикта.

- Дједовић је процесуран јер је у кући, у импровизованом објекту  у насељу Брки, скривао 55 пакета с више од 42 грама марихуане. Наркотици су откривени 5. септембра прошле године приликом претреса. На терет му је стављено и да је неколико дана раније, након свађе испред једног угоститељског објекта у том мјесту разбио вјетробранско стакло на возилу К.Ш. - саопштило је Тужилаштво Брчко дистрита.

Истакли су да је при крају истрага против  Дједовић због сумње да је заједно са Суаном Халиловићем, Нихадом Хукићем и Самидом Шабановићем 17. новембра прошле лани учествовао у отмици и свирепом убиству Едина Зејћировића из Челића.

Сви они су ухапшени почетком децембра и тада им је одређен притвор. Тужилаштво је у међувремену наставило интензивно провођење истрага против њих за отмицу и убиство, али и за њихово процесуирање ради кажњавања за раније почињена кривична дјела.

Убице је открио монструозни видеоснимак који су снимили током отмице и мучења несретног Зејћировића. На  снимку је приказано малтретирање те батинање младића уз тешке увреде и псовке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана