Осумњичени за пљачку киоска у Бањалуци испитан и пуштен да се брани са слободе

Н. Т.
Осумњичени за пљачку киоска у Бањалуци испитан и пуштен да се брани са слободе

БАЊАЛУКА - Ермин Решидовић испитан је у полицији због сумње да је пријетећи оружјем опљачкао киоск у улици Цара Лазара у Бањалуци и потом, по налогу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, пуштен да се брани са слободе, потврђено је „Гласу Српске“.

Он је од раније познат по бројним кривичним дјелима, а ухапшен је у понедјељак 30. марта заједно са Јасмином Хасићем, Аленом Лулићем у насељу Враца у Источном Новом Сарајеву док су ходали улицом  с фантомкама на глави и панцирним прсулицма. Претпоставља се да су тада кренули у неку пљачку, али их је полиција омела. Сви су познати као по сукобу с законом и као починиоци кривичних дјела.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, потврдила  је да га терете да је 13. јануара око 15.25 часова починио разбојништво над радницом киоска у улици Цара Лазара у Бањалуци.

- Након завршене криминалистичке обраде, лице је пуштено на слободу, након консултације са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Тужилац је наложио да се лице пусти и да се извјештај достави у редовној процедури - саопштила је ПУ Бањалука.

У Окружном тужилаштву су казали да је тужилац након сагледања свих чињеница утврдио да нема законских основа да да осумњичени буде притворен.

Решидовић је прије пола године оптужен да је заједно са Елдином Кадрићем 30. августа лани опљачкао мјењачницу „Код Мише“ у улици Гаврила Принципа у Бијељини. Пред мјењачницу су се довезли „мерцедесом“ који је возио Кадрић, а Решидовић је маскриан ушао унутра и од радника пријетећи пиштољем отео 2.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана